Receptes

Roscó de reis

Ingredients per a 4 persones:

-240 g de farina sense gluten

-125 g de mantega

-3 ous

-40 ml d'aigua tèbia

-25g de sucre

-8g de llevat fresc

-sal

-anís o matafaluga en pols, canyella en pols.

-ratlladura de llimona i taronja

-fruita confitada(meló,cireres,taronja...)

 

Elaboració:

1.Dissolgueu el llevat en l’aigua.

2.Poseu en un recipient ample la farina, afegiu la resta d’ingredients i amasseu

tot plegat fins formar una pasta densa i homogènia.

3.Afegiu els condiments aromàtics.

4.Emmotlleu la massa, donant-li la forma allargada i alhora circular. Disposeu-la

al damunt de la safata d’enfornar. Si es precís, ajudeu-vos amb una mica més

de farina.

5.Deixeu fermentar durant 40 minuts.

6.Si voleu, poseu trossets de fruita confitada al damunt. Pinteu la superfície amb ou i afegiu més sucre pel damunt.

7.Coeu al forn prèviament escalfat a 180ºC durant 30-40 minuts aproximadament.

8.Un cop freda. La podeu tallar i farcir de nata batuda o crema sense gluten.