Receptes
Roscó de reis
Ingredients per a 4 persones:
-240 g de farina sense gluten
-125 g de mantega
-3 ous
-40 ml d'aigua tèbia
-25g de sucre
-8g de llevat fresc
-sal
-anís o matafaluga en pols, canyella en pols.
-ratlladura de llimona i taronja
-fruita confitada(meló,cireres,taronja...)
Elaboració:
1.Dissolgueu el llevat en l’aigua.
2.Poseu en un recipient ample la farina, afegiu la resta d’ingredients i amasseu
tot plegat fins formar una pasta densa i homogènia.
3.Afegiu els condiments aromàtics.
4.Emmotlleu la massa, donant-li la forma allargada i alhora circular. Disposeu-la
al damunt de la safata d’enfornar. Si es precís, ajudeu-vos amb una mica més
de farina.
5.Deixeu fermentar durant 40 minuts.
6.Si voleu, poseu trossets de fruita confitada al damunt. Pinteu la superfície amb ou i afegiu més sucre pel damunt.
7.Coeu al forn prèviament escalfat a 180ºC durant 30-40 minuts aproximadament.
8.Un cop freda. La podeu tallar i farcir de nata batuda o crema sense gluten.